ΤΟ ΝΕΟ MANAGEMENT

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Όλοι μας έχουμε διαπιστώσει τις θεμελιώδεις αλλαγές, που πραγματοποιούνται στο management ιδιαίτερα τα τελευταία είκοσι-εικοσιπέντε χρόνια. Χρησιμοποιήθηκαν από την επιχειρηματική στρατηγική αρχές από άλλες επιστήμες και την τέχνη αναδεικνύοντας με θεαματικό τρόπο μία νέα εποχή καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Η συμβολή της επιστήμης

Αντιμετωπίζω σφαιρικά τη λύση του προβλήματος

Λύνω ένα πρόβλημα επιχειρηματικού σχεδιασμού,  διακρίνοντας όλες τις όψεις του θέματος, τους πόρους και τα μέσα που διαθέτω για να ολοκληρώσω με επιτυχία την υλοποίηση του.
Λαμβάνω υπόψη μου ότι όλοι οι υπεύθυνοι των τμημάτων συνεργάζονται και ευθυγραμμίζουν τις δράσεις τους για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.
Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά του management, σαν αντικείμενα και μέθοδοι προσεγγίζουν την επιστήμη της φιλοσοφίας, η οποία ξεκινά με την πρώτη αρχή, ότι η γνώση που αποκτώ αποτελεί μέρος ενός αδιάσπαστου συνόλου!

Συναισθάνομαι τη θέση των άλλων

Καταβάλω προσπάθεια να αντιλαμβάνομαι τις συναισθηματικές και νοητικές μου ικανότητες και αυτό με βοηθά να συμμετέχω αποτελεσματικά στις δράσεις και αποφάσεις της ομάδος μου.
Ελάχιστα μπορεί να προσθέσει κανείς στα έργα που αφορούν τη λειτουργία της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ηγεσίας του Daniel Coleman ή του Daniel Pink ( A new mind, empathy κεφ.7). Όμως μπορούμε να διδαχθούμε, πως αν εφαρμόσουμε τις αρχές της σύγχρονης ψυχολογίας, θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και των άλλων στις διαπραγματεύσεις με τους πελάτες μας ή την συνεργασία με τους εργαζόμενους της επιχείρησης μας.

Η συμβολή της τέχνης

Χρησιμοποιώ το design και την αφήγηση

Δημιουργώ τις συνθήκες να αφομοιωθεί η πρόταση μου από τον συνεργάτη ή τον πελάτη μου. Χρησιμοποιώ τα εργαλεία της αισθητικής (γραφικά, εικόνες, σχήματα) για να παρουσιάσω με άμεσο και παραστατικό τρόπο το μήνυμά μου.
Επίσης, μεταφέρω το μήνυμα μου στον άλλο εύκολα, όταν βέβαια έχω την ευκαιρία, όχι με τον ξερό τρόπο του πεζού λόγου, άλλα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί η λογοτεχνία αφηγούμενος μία ιστορία.

Συμπέρασμα

Ενεργήστε είτε ως μεταδότης είτε ως λήπτης της γνώσης και ενσωματώστε στο δυναμικό σας τον πλούτο που προσφέρουν οι επιστήμες και η τέχνη ως συνεισφορά στο νέο μάνατζμεντ.
Κινητοποιήστε την ενέργεια από το βάθος της ψυχής σας και ανοίξτε το δρόμο στους πραγματικούς σας οδηγούς, την φαντασία και τη νόηση για να πετύχετε το όραμα σας!

Εγγραφείτε στο Newsletter

Λάβετε Χρήσιμα Άρθρα και Πληροφορίες για την Επιχείριση σας

Περισσότερα Άρθρα